1440x180-Neutraal.original (1)

Over Staatsloterij

Bij Staatsloterij maak je iedere trekking kans op fantastische geldprijzen. In 2022 verdelen we maar liefst €450 miljoen aan geldprijzen, de Allergrootste prijzenpot* van Nederland! Maar, hoe werkt het precies? Hoe kun je meespelen, wanneer zijn de trekkingen en hoe werkt de Jackpot? Bekijk de video, of lees de uitgebreide speluitleg op deze pagina.

Bekijk de trekkingsuitslag

Het belangrijkste aan het spel met de allergrootste prijzenpot van Nederland is natuurlijk... de trekkingsuitslag! Wil je weten of je in de prijzen bent gevallen? Check dan snel je lotnummer(s)!

Ga naar trekkingsuitslag

Hoe werkt het?

Elke 10e van de maand is er een trekking met vele geldprijzen, waaronder de Jackpot en de Hoofdprijs van €1.000.000,-. Daarnaast zijn er ieder jaar vier speciale trekkingen met een bijzonder prijzenpakket:

  • Koningsdagtrekking op 27 april
  • Droomsalaristrekking op 1 juli & 1 oktober
  • Oudejaarstrekking op 31 december

Bekijk het prijzenpakket.

De prijzen worden verloot onder alle verkochte lotnummers. Om in aanmerking te komen voor deze prijzen, heb je dus een Staatslot nodig.

Uniek lotnummer
Ieder lot heeft een uniek lotnummer van twee letters en vijf cijfers. Met één eindcijfer goed heb je al prijs.

Extra kans met XL
Voor €2,50 extra speel je twee keer mee met XL. Je speelt dan twee keer mee met hetzelfde lotnummer: een keer met je eindcijfer en een keer met je begincijfer. Je maakt dan kans op het maandelijkse en het XL prijzenpakket.https://staatsloterij.nederlandseloterij.nl/prijzenpakket-2022

Voor het organiseren van Staatsloterij is aan Staatsloterij BV vergunning verleend door de Kansspelautoriteit.

Speel bewust 18+Staatsloterij.nl